Direct na het overlijden.

Wanneer een naaste komt te overlijden, hoeft u niet direct te handelen. Het is belangrijk om even  tijd te nemen voor een moment van stilte. Als u er aan toe bent kunt u contact opnemen met ons, wij zijn dag en nacht bereikbaar.

Uitvaart voorbereiding

Als wij bij u komen, bespreken we de wijze waarop de laatste zorg wordt gegeven. U kunt als naaste daarbij helpen of aanwezig zijn. Ook bespreken we de plaats van opbaring. Een opbaring thuis heeft misschien uw voorkeur. U kunt dan elk moment van de dag, in uw vertrouwde omgeving bij uw dierbare zijn, samen met familieleden en vrienden. Maar er zijn ook andere opties.
Wij zullen u helpen keuzes te maken. Wij informeren u bij iedere keuze die u moet maken over de diverse mogelijkheden die er zijn. Weloverwogen maakt u uw keuze stap voor stap. Wij helpen u zo bij de invulling van de uitvaart en geven u daarbij tijdig een opgave van de kosten.

Begeleiding op niveau

U wilt degene  waar u veel van heeft gehouden een mooie en respectvolle uitvaart geven. Samen bepalen we de datum en het tijdstip voor de uitvaart. Voor de uitvaart zelf  is er veel te bespreken: bijvoorbeeld de keuze van de rouwkaart, de locatie en de invulling van de bijeenkomst. Daar is tijd voor nodig. In de dagen tot de uitvaart kom ik daarvoor regelmatig bij u langs. Ook regelen wij in die dagen de praktische zaken voor u, zoals de verzorging van de aangifte van overlijden bij de burgerlijke stand en de noodzakelijke reserveringen.

Tijdens de uitvaart

De uitvaart is volledig gericht op het afscheid. Daarvoor krijgt u alle gelegenheid. Tijdens de uitvaart zullen wij aanwezig zijn om er op de achtergrond  voor te zorgen dat alles naar wens  verloopt.

Afscheid is éénmalig, het moet bijzonder zijn